Printversie

WANDELING OP DE DINTELSE GORZEN

Afstand : 5,19 km

Startpunt

: De noordzijde van het sluizen-complex Beneden Sas.

Bewegwijzering

: Bewegwijzering aanwezig
: Blauwe wandelroute, deze ligt in het voorste gebied.
: Gele wandelroute, deze ligt in het achterste gedeelte van het gebied en is in het broedseizoen, 15 maart tot en met 15 juli, niet toegankelijk.

Parkeergelegenheid

: Nabij het sluizencomplex Beneden Sas; vanaf de N259 tussen Dinteloord en Steenbergen neem je de Mariadijk (vanaf Dinteloord is dit de 2e dijk rechts en vanuit Steenbergen de 1e dijk na de Steenbergse Vliet links). Vanaf de Mariadijk neem je de 1e weg links, de Veerdijk. Aan het einde rechtsaf de Vlietdijk op. Na ongeveer 3 km (bij de Koningsoorddijk) vervolg je de Vlietdijk nog 2 km, en parkeer je de auto links van de weg. Boven op de dijk zie je een hekje vanaf daar loop je naar de Botkreek die je oversteekt, je begeeft je nu op de wandelroute van de Dintelse Gorzen.
Kom je via de Heen, parkeer dan de auto op het parkeerterrein naast de vlaggen van natuurmonumenten, loop in de richting van de bunker die je vanaf het parkeerterrein ziet en loop dan over het bruggetje, de sluizen, links op de dijk zie je een hekje vanaf daar loop je naar de Botkreek die je oversteekt, je begeeft je nu op de wandelroute van de Dintelse Gorzen.

Toegang

: Gehele jaar vrij toegankelijk, met uitzondering van het broedseizoen.

Regels

: Het natuurgebied is vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang en alleen op de gemarkeerde paden. Honden zijn niet toegestaan.
Loslopend vee: In het terrein lopen Shetlandpony's, Schotse Hooglanders en andere runderen vrij rond, ook op de routes. Zij kunnen onvoorspelbaar reageren op bezoekers. Laat hen daarom met rust, houd minimaal 25 meter afstand en aai of voer de dieren niet. Kruis de kuddes niet.

Mindervaliden

: Het gebied is slecht toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Paden zijn ongeschikt voor rolstoelgebruikers.

Schoeisel

: Laarzen worden aangeraden, met name in de herfst- en wintermaanden kunnen de paden onder water staan.

Inleiding

onder constructie

Routekaart

Routebeschrijving

onder constructie

Waar je langs komt

onder constructie

Fotoalbum

Lente op de Dintelse Gorzen (dd 27-03-2012) (17 afbeeldingen)
Fotoalbum