CHINA LIGHT ZOO 2018-2019 ANTWERPEN (B)

Welkom bij China Light ZOOChina Light ZOO 2018-2019 Antwerpen - Welkom (dd 05 en 11-01-2019) (27 afbeeldingen)
Fotoalbum

De geboorte van de Lotusprinses

Er was eens... een bijzondere geboorte in het oude China: een prinses werd geboren. Ze was zo mooi, zo vreugdevol dat lotusbloemen in het hele Keizerrijk spontaan gingen bloeien. Er brak een mooie tijd aan. Een tijd vol vreugde in het hele rijk. Het was ook de start van het avontuur van een eenvoudige jongen die voorbestemd was om het hart van de Lotusprinses te veroveren.
Hier begint dit bijzondere sprookje .


China Light ZOO 2018-2019 Antwerpen - De Geboorte van de Lotusprinses (dd 05 en 11-01-2019) (82 afbeeldingen)
Fotoalbum

Het Keizerlijk Paleis

De Lotusprinses groeide zorgeloos op, met het Keizerlijke Paleis als haar speeltuin. Ze bracht veel tijd door in de prachtige tuinen en bij de kristalheldere vijvers. Vogels vlogen duizenden kilometers ver, speciaal om haar te begroeten en hun mooiste lied te zingen. Als de prinses op de oever van de vijver wandelde, sprongen de vissen op uit het water, ter ere van haar lieve glimlach en warm hart.
Het was een mooie tijd.


China Light ZOO 2018-2019 Antwerpen - Het Keizerlijk Paleis (dd 05 en 11-01-2019) (112 afbeeldingen)
Fotoalbum

De Ontmoeting

Op haar achttiende verjaardag trok de Lotusprinses naar het Lantaarnfestival in de stad. Ze was onderweg naar een koppelaarster, want een gearrangeerd huwelijk zou haar familie voorspoed en vrede brengen. Maar het lot besliste anders. Ergens bij de eetstalletjes, in het romantische licht van lantaarns, kruiste haar blik die van een knappe Soldaat uit het leger van haar vader. De wereld leek even stil te staan. Ze waren op slag verliefd.


China Light ZOO 2018-2019 Antwerpen - De Ontmoeting (dd 05 en 11-01-2019) (65 afbeeldingen)
Fotoalbum

Het Aanzoek

De Soldaat vreesde dat hij niet goed genoeg was voor de prinses, hij was immers maar een eenvoudige Soldaat. Toch raapte hij al zijn moed bijeen om haar ten huwelijk te vragen. De Lotusprinses voelde dat hij de ware is. Ze zou alleen gelukkig zijn met hem. Zonder aarzelen antwoordde ze ja op zijn aanzoek. Ze kon niet vermoeden dat het vijvertje waarbij ze stond te klein zou zijn voor de vele tranen die ze de volgende dagen en maanden zou wenen.


China Light ZOO 2018-2019 Antwerpen - Het Aanzoek (dd 05 en 11-01-2019) (40 afbeeldingen)
Fotoalbum

De Zijderoute

Toen de Keizerin hoorde van de trouwplannen, huiverde ze. De Keizer zou in dodelijke woede ontsteken. Ze kon dit niet laten gebeuren. Ze stuurde de arme Soldaat met een onmogelijke opdracht naar de zijderoute, in de hoop dat hij nooit zou weerkeren. De Lotusprinses wist van niets. De Keizerin bracht haar dochter naar een klooster in de bergen, in de hoop dat de tijd haar gebroken hart zou helen.


China Light ZOO 2018-2019 Antwerpen - De Zijderoute (dd 05 en 11-01-2019) (16 afbeeldingen)
Fotoalbum

Boeddha's Raad

In dat afgelegen klooster treurde de prinses van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Dagen werden weken, weken werden maanden. De prinses geloofde dat de Soldaat haar compleet vergeten was. Tot ze op een nacht aan het mediteren was. De wind waaide wild rond het klooster, maar plots stopte het met waaien. Ze hoorde de stem van Boeddha die tot haar sprak: "Herinner je wie je werkelijk bent, en je zult niet vergeten worden."


China Light ZOO 2018-2019 Antwerpen - Boeddha's Raad (dd 05 en 11-01-2019) (11 afbeeldingen)
Fotoalbum

De Vlinderdans

De woorden van de Boeddha schudden de prinses wakker uit haar maandenlange treurnis. De zon scheen weer in haar hart. De volgende ochtend zagen de monniken de Lotusprinses zelfs dansen in de kloostertuinen. De verwondering werd groter toen ze haar voor hun ogen zagen veranderen in een prachtige vlinder. Ze spreidde haar vleugels en fladderde weg, om net zoals in haar jeugd vreugde en geluk te brengen in het Keizerrijk.


China Light ZOO 2018-2019 Antwerpen - De Vlinderdans (dd 05 en 11-01-2019) (10 afbeeldingen)
Fotoalbum

Het Levenselixir

Aan de andere kant van het Keizerrijk, in een verlaten woestijn, liep de Soldaat. Over de woestijn kwam het nieuws aangewaaid dat de Keizerin dodelijk ziek was. Hij bedacht een plan. Hij ging, met de hulp van de Dieren uit de Vier Windstreken, zoeken naar het levenselixir om zo het leven van de doodzieke Keizerin te redden. Dan zou hij vast wel toestemming krijgen om met de prinses te trouwen. Vastberaden voerde hij zijn plan uit.


China Light ZOO 2018-2019 Antwerpen - Het Levenselixir (dd 05 en 11-01-2019) (32 afbeeldingen)
Fotoalbum

De Keizerlijke Tuin

Na een loodzware tocht kwam de Soldaat met het levenselixir aan bij het Keizerlijk Paleis. Tot zijn afschuw hoorde hij dat de Lotusprinses verdwenen was. Het laatste wat iemand ooit van haar gezien had, was een fladderende vlindervleugel ergens in de tuin. Verscheurd van verdriet gaf de Soldaat het levenselixir aan de doodzieke Keizerin, zonder er iets voor terug te vragen.
Hij verliet het Paleis zonder liefde, zonder rijkdom.


China Light ZOO 2018-2019 Antwerpen - De Keizerlijke Tuin (dd 05 en 11-01-2019) (24 afbeeldingen)
Fotoalbum

De goden en de Drakenboot

Deze onbaatzuchtige gift voor de Keizerin, die hem ooit op een verre reis had gestuurd om hem van zijn geliefde te scheiden, bleef niet ongemerkt bij de Drie Geluksgoden. Als beloning voor zijn goede daad vertelden ze hem over een Wensboom aan de andere kant van het Keizerrijk. Die boom vervulde alle wensen van mensen met liefdevolle bedoelingen in het hart. Zo vertrok de Soldaat met een Drakenboot op zoek naar de Wensboom.


China Light ZOO 2018-2019 Antwerpen - De goden en de Drakenboot (dd 05 en 11-01-2019) (31 afbeeldingen)
Fotoalbum

De Vlinderboom

Na een lange en vermoeiende reis over vele rivieren en meren, vond de Soldaat de Wensboom. Wat was hij mooi! Duizenden vlinders fladderden er rond. Zoveel schoonheid overweldigde hem. Hij dankte de goden voor hun hulp en wenste dat hij snel zijn teerbeminde Lotusprinses weer zou zien. Zijn vastberadenheid en goede inborst werden beloond. Voor zijn ogen veranderde de mooiste vlinder in zijn lieflijke Lotusprinses.


China Light ZOO 2018-2019 Antwerpen - De Vlinderboom (dd 05 en 11-01-2019) (30 afbeeldingen)
Fotoalbum

Het Huwelijk

Dankzij de goedheid en volharding van de Soldaat en het vertrouwen en de vreugde van de Lotusprinses, konden de twee geliefden elkaar eindelijk weer in de armen sluiten. De Keizerin was gelukkig met de thuiskomst van haar dochter en haar Soldaat en organiseerde voor het verliefde paar een groots huwelijksfeest in de Keizerlijke tuinen. Vanaf die dag en met elke vleugelslag, verspreiden duizenden vlinders overal ter wereld vreugde, voorspoed en geluk in overvloed voor allen.


China Light ZOO 2018-2019 Antwerpen - Het Huwelijk (dd 05 en 11-01-2019) (58 afbeeldingen)
Fotoalbum